Lichamelijke klachten koperspiraal

Methoden (werking, betrouwbaarheid en bijwerkingen). Het koperspiraal geeft geleidelijk koper af. Koperionen hebben een cytotoxisch dan wel immobilise- rend effect. PID), zoals afwij- kende fluor. Maar deze vermoeidheid is toch een beetje buitenproportioneel. Welke bijwerkingen heeft een koperspiraaltje ? In de eerste drie maanden na plaatsing van de T-Safe koperspiraaltje verlopen je menstruaties over het algemeen anders dan normaal. De meeste vrouwen hebben weinig tot geen last van het spiraaltje, maar bij anderen is er wel sprake van bijwerkingen, zoals: hevige.

Nou, ik heb vandaag mijn koperspiraal na 7 maanden laten verwijderen. Diegene die meent dat dit geen schade aan het lichaam toebrengt ( lichamelijk en psychisch) moet eens serieus met de feiten op zijn neus worden. Koperspiraaltje – Aandoeningen – Dokterdokter. Vrouwen die last hebben van hevige menstruaties kunnen beter geen koperspiraaltje nemen, omdat de klachten dan meestal verergeren.

Lichamelijke klachten koperspiraal

Een hormoonspiraaltje is voor hen meer geschikt. Ook vrouwen die nog geen kinderen hebben kunnen kiezen voor een spiraaltje. Zes weken na een bevalling kan. Ben nog nooit zo ziek geweest in mijn leven. Ik liet een nieuwe koperspiraal plaatsen. Tussentijds bleek al paar keer dat hij niet helemaal goed zat, dus werd hij een aantal keren goed terug geplaatst.

Vanaf maart kreeg ik klachten, het begon met erge krampen in mijn kuiten. Eigenlijk wou ik een koperspiraal, maar mijn gynaecoloog raadde me aan Mirena te nemen, het hormoonspiraal. Ik had een koperspiraal, maar werd dwars daar doorheen zwanger. Ongeveer een jaar na het plaatsen van mijn spiraal, kreeg ik lichamelijke klachten die ik daarvoor nooit gehad had. BLOEDARMOEDE DOOR KOPERSPIRAAL – Kort na de bevalling van May liet ik een koperspiraal zetten.

Gevoelsmatig moest dat echt geregeld worden: twee bevallingen in elf maanden tijd was lichamelijk gezien behoorlijk zwaar. Door slechte ervaringen met kunstmatige hormonen, besloten we dus. Daarna toch maar weer aan de pil ivm lichamelijke klachten, ondanks sterilisatie echtgenoot. TO stelt de vraag overigens helemaal verkeerd: er is nogal wat verschil tussen een hormoonloos koperspiraal en de Mirena. Ze had diverse klachten, zoals constante bloedingen, ontstekingen en zelfs nachtmerries dat ze aan het bevallen was, maar het was pas toen haar spiraal eruit was dat ze echt doorhad wat het met haar deed. Ik voelde mij zo opgelucht, zowel lichamelijk als geestelijk. Opeens verdween de zware druk op.

Wanneer die negatief is dan kun je het op zichzelf veilig afwachten. Bijna altijd komt het dan weer vanzelf op gang. Met name wanneer je nog andere lichamelijke klachten hebt, is het uiteraard raadzaam om een keer een afspraak te maken met de huisarts. Met vriendelijke groet, John Mens, huisarts. Mij is ook niet anders bekend dan dat beide spiralen 5 jaar kunnen blijven zitten. Uitzondering is wanneer de Mirena wordt gebruikt bij overgangsklachten, dan moet hij na 3 jaar vervangen worden. Mijn ervaring is dat het koperspiraal eerder lichamelijke klachten geeft dan het Mirena spiraal. Ik heb een koperspiraal omdat ik dacht dat het goed zou zijn geen hormonen meer te stukken in verband met mijn klachten.

Mirena heeft mij bijna mijn huwelijk gekost en mijn baan. Wat begon met krampen en vermoeidheid, werd een steeds langere waslijst aan klachten, zowel lichamelijk als psychisch. Soms zijn er andere bijwerkingen, zoals pijnlijke borsten, hoofdpijn, acne, haaruitval of depressieve klachten. Anamnese en onderzoek Als de anamnese of het lichamelijk onderzoek daar aanleiding toe geeft, wordt onderzocht of de vrouw een soa heeft. Anders dan het koperspiraaltje – dat omwikkeld is met koperdraad en de zaadcellen onvruchtbaar maakt – geeft de Mirena spiraal hormoon af. Het spiraaltje kan overmatig bloedverlies verminderen en is dus heel geschikt voor vrouwen met menstruatieklachten. En als je klachten hebt, dan is de pil een oplossing, maar die wilde je juist niet meer.

Of het bij jou zo werkt, weet ik niet, wat is de reden dat je een koperspiraaltje verkiest boven een hormoonspiraaltje? Alleen uit overtuiging of echt uit lichamelijke klachten ? En over je vraag, ik ken mensen die wél een koperspiraaltje hebben, die hebben nooit last met touwtjes etc. Spiraaltje met het progestageen-hormoon levonorgestrel. Om zwangerschap te voorkomen (anticonceptiemiddel) en bij menstruatieklachten zoals pijnlijke menstruaties of veel bloedverlies.

Wordt ook gebruikt bij overgangsklachten. Het is dan een aanvulling op de behandeling met oestrogenen.