Hoe wasten mensen vroeger hun haar

Heb je je weleens afgevraagd hoe de vacht van je kat zo mooi kan zijn, terwijl zij of hij nooit zijn haar wast? Hup een likje met een natte tong en poes heur. Er was een tijd dat ook mensen hun haar niet wasten met shampoo. Nu zal ik niet beweren dat alles vroeger beter was. In de pruikentijd floreerde de. Tja, vroeger wasten mensen hun haar ook nooit met zeep en liepen die altijd rond met een schedel druipend van het vet? Want wat ik er ook in smeerde, hoe ik het ook waste en kamde, twee minuten uit de badkamer en ik zag er alweer uit alsof ik een uitgebloeide paardenbloem op mijn hoofd had. Als je het maar lang genoeg niet wast, wordt je haar vanzelf weer schoon, denkt een beweging van shampoomijders.

Wanneer we ons haar wassen, twee à vier keer per week, stinkt het niet. Er zitten dan geen zorgwekkende hoeveelheden etensresten in. Het is nooit de bedoeling geweest dat wij ons haar zouden wassen ! Vertel mij maar welk ander dier zijn haren. Vroeger waste ik mijn haar elke dag, maar de afgelopen jaren heb ik dat al terug weten te brengen naar 2 keer per week. Prima, volgens de kapper, maar steeds vaker zag ik op internet verhalen voorbij komen van vrouwen die hun haar al maanden of zelfs jaren niet meer hadden gewassen. De eerste keer dat ik hoorde over het niet wassen van je haar, was toen ik een vriendin van vroeger tegenkwam.

Hoe wasten mensen vroeger hun haar

Met de meeste mensen gebeurt dat na drie weken al, maar ik denk dat ik het heb verlengd door het zwemmen in de zee en het zoute water dat daardoor in mijn haar kwam. Zo heeft ze ooit ergens gelezen dat wanneer je helemaal stopt met haren wassen, het haar na een maand of drie geheel zelfreinigend wordt…Ze heeft. Weer anderen wassen hun haar met ei een beetje bier. En tot slot de conditioner: daar gebruikte men vroeger gewoon azijn voor. Ik vind het altijd leuk om het over vroeger te hebben en dan heb ik het over de vroege jaren 50. Toen werd er zuinig gewassen, zowel wat. Als mijn bomma in een goede bui was, wat zelden gebeurde, mochten we bij haar in bad in de grote badkuip.

Knipten mensen vroeger hun haar en waarmee dan? Je haar en baard kon je " knippen" met een scherpe steen, nadat je je behoefte gedaan hebt kun je 1. In Europa hebben mensen hun haar eeuwenlang gewassen met gewone zeep. Waarmee wasten mensen hun haar voordat er shampoo was? Haar wordt er schoon van, maar niet lekker zacht en glanzend. In sommige delen van de wereld gebruikten mensen daarom olie, waar het haar ook makkelijker. Ook het haar om de haverklap wassen is slecht voor je haar. De rimboe mensen wassen hun haar zelden en die hebben het mooiste haar. Moet je eens zien hoe je haar erop vooruit gaat!

Trouwens je haar een keer in de twee. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat door het niet wassen van je haar, je haar niet uitvalt. Ik bedoel, haaruitval door AGA komt van binnenuit.

Hoe wasten mensen vroeger hun haar

Hoe je je hoofdhuid ook behandelt (of niet in dit geval), je haar valt dan toch. Mensen die hun haar vaak wassen om het vet te verwijderen, drogen hun hoofdhuid uit waardoor die als reactie de talgproductie opvoert," legt Goldberg uit. Zolang je echter nog geen muizen en insecten in je kapsel aantreft – zoals vroeger nog wel voorkwam bij de ongewassen. Wassen met zeep en shampoo is helemaal niet goed. Het ontvet je huid en je haar, dat in reactie daarop meer vet gaat aanmaken.

Wat de meeste mensen doen, is eerst hun huid en haar ontvetten om het vervolgens weer in het vet te zetten met allerlei dure verzorgingsproducten. Hoe minder vaak ik mijn haar was, hoe minder olie door mijn hoofdhuid geproduceerd wordt en ik het dus minder hoef te wassen. Onze kindjes hebben nooit shampoo gebruikt en omdat er van hun haartjes dus geen vet verwijderd wordt door shampoo, produceert de hoofdhuid ook geen extra olie en. Zoals jullie weten is het beter voor je haar om het niet iedere dag te wassen. Shampoo werkt ontvettend en kan je hoofd irriteren, zeker als je het iedere dag gebruikt. Hoe vaker je je haren wast, hoe sneller je haar vet wordt.

Het is de kunst om zo lang mogelijk níet je haar te wassen. Als ik al die viezigheid niet in mijn haar had gehad was ik misschien langer doorgegaan met het experiment. Misschien dat alleen mensen met blond haar succesvol met water kunnen wassen ? Als je blond haar hebt zie je de viezigheid natuurlijk iets. Sommige mensen wassen elke dag hun haar, sommigen om de dag, maar er zijn er maar weinig die het 1 keer per week doen. Vandaag vertel ik je precies waarom ik mijn haar zo weinig was, of het niet vies is, en of ik dan geen last heb van vet haar ! Ik wilde weten of er ook marokaanse producten zijn voor je haar en hoofdhuid, want marokkanen en hindoestanen enz.

Nou meid wist dat vroeger ze hun haren wasten met Tide! Sandra durfde die stap niet aan en besloot de alternatieve methode uit te proberen: wassen met baking soda. Helemaal zonder shampoo door het leven gaan is wellicht niet de beste optie voor mensen met (steil) blond haar. Pien, wat jij omschrijft is precies hoe ik het heb ervaren.