Haren wassen met alleen water

ROM is een manier van het wassen van haar door alleen water te gebruiken. En nee, ik ben geen hippie Between you and me: talg zou de beste conditioner ooit zijn! Ik ben met deze methode aan de slag. Wassen jullie je haar mét of zonder shampoo? Bij de één na een dag, bij de ander na een week. Dat hangt er ook vanaf hoe vaak je je haar wast. En misschien is shampoo ook wel de boosdoener, vooral als het een shampoo is met allerlei chemicaliën. De no poo methode zou ervoor zorgen dat we alle.

Ricky van Wolfswinkel wil alleen maar voetballen. Niet sportieve maar financiële belangen geven vaak de doorslag. Haar wassen zonder shampoo – low poo, no poo, water only. Als ik vroeger mijn vette haren spoelde met alleen maar water, werd het daar alleen nog maar vetter van… maar nu wordt het er weer heerlijk zacht en schoon van. De meest gebruikte techniek is de “only- water ” techniek.

Het woord zegt het al, je wast je haar alleen met water. Dit is de manier die uiteindelijk het beste is voor je haar, omdat je er dan niets op gebruikt. Was het met goed warm water (want dat haalt het vuil er goed uit) en masseer het goed. Wanneer je net wil overstappen. De keren dat ik wel kon douchen, was haren wassen met alleen water al een luxe, daarna weer vlug horizontaal liggen. In die periode zag ik weinig mensen, dat vond ik om deze reden eigenlijk niet eens zo erg.

Maar tot mijn verbazing werd mijn haar uiteindelijk mooi glanzend en zacht en ook mijn huid verbeterde. Een andere manier is om cold turkey te stoppen met shampoo en je haren alleen te wassen met water. Het nadeel hiervan is dat je weken (afhankelijk van je hoofdhuid) rondloopt met vet haar. Maar als je geduld hebt, reinigen de huid en het haar zich vanzelf en hoef je uiteindelijk nooit meer shampoo te gebruiken. Natuurlijk beslis jij zelf hoe vettig je je haar wilt laten worden voor je het wast, maar de hoofdregel blijft dat wat vet niet slecht is. Je kan je haren elke dag borstelen met een natuurlijke borstel als je de water only methode toepast. We focussen eigenlijk alleen op de hoofdhuid.

No poo, de water only methode, of hoe je het ook wil noemen, is het wassen van je haar met alleen warm water. Geen baking soda, geen appelazijn – echt alleen water. Hier komt wel iets meer bij kijken dan je kop onder de kraan steken en hopen op een wonder, het vergt wat geduld en toewijding.

Haren wassen met alleen water

Ik hoorde ooit dat je haar een zelfreinigend vermogen heeft en dat shampoo dus eigenlijk overbodig is. Dat intrigeerde me en bleef plakken in mijn geheugen. Een maand geleden besloot ik om het experiment eens aan te gaan: mijn haar wassen met alleen water. Het was even wennen en doorbijten.

Eigenlijk hoef ik mijn haar dus niet meer te wassen, enkel om mijn hoofdhuid te verfrissen spoel ik het af en toe even met water en klaar! Je kunt ook voor een rigoureuze omschakeling kiezen en in één keer stoppen met je haar te wassen. Dan loop je alleen wel een paar weken rond met vet haar, maar dat. Twee tot drie keer per week je haar wassen is eigenlijk meer dan genoeg. Je haar wordt hierdoor droog en dof. Wil je toch heel graag je haar om de dag of zelfs iedere dag wassen ? Probeer dan alleen met water te spoelen of je haar te wassen met een zeer milde shampoo zodat je je haar zo min mogelijk zal beschadigen.

Als ik het een keer moet wassen doe ik er eerst een haarmaskertje in en was dat met een heel klein beetje shampoo weer uit, de beste manier volgens de. Wij spoelen het haar alleen met water, meer is echt niet nodig. Dit is alleen psychisch, want ons haar is gewoon schoon en dat wordt ook beaamt. Ik heb nooit vet of pluizig haar. Ik gebruik al geen shampoo meer sinds ik twaalf ben. Het is de bedoeling dat je je haar om te beginnen 1x per week wast met het soda mengsel en dit verder afbouwt tot maar 1x per maand en uiteindelijk misschien alleen nog maar water kan gebruiken. Het appelazijn mengsel is bedoeld als een soort conditioner wat kan helpen als je haar pluizig of droog. Verergerde het eczeem in eerste instantie doordat het niet meer behandeld werd ? Voel je je wel schoon na alleen wassen met water ? Krijg je de haarlakresten etc er wel uit?

Ja, het is een trend en hij is helemaal hot. Je wast je haar steeds minder en rekt het totdat je 2 weken lang kan zonder je haren te wassen met shampoo.