Haar wassen afbouwen

Een hoofdhuid die zo snel vet wordt, ontstaat niet van de een op de andere dag. Het minder wassen moet je dus ook niet acuut invoeren, maar het wassen moet je langzaam afbouwen. Een tijdje geleden ben ik begonnen met het afbouwen van het wassen van mijn haar. Het was namelijk zo erg dat ik het echt élke dag. Hoe kom ik van elke dag haar wassen af? Natuurlijk kan het niet veel kwaad maar shampoo kan je haar uitdrogen, en ook gaat je talg productie omhoog als je vaker je haar wast.

Haar wassen afbouwen

Je hoofdhuid en haren wennen aan de frequentie dat je het haar wast. Ik ben een tijdje terug begonnen met het afbouwen van de frequentie van het wassen van mijn. Het lijkt steeds meer een wedstrijdje te worden wie het langst kan zonder het wassen van de haren. Je shampoo minder vaak gebruiken is inderdaad goed voor je haar, maar hoe zorg je ervoor dat je niet met vies vet haar rond loopt?

Het begint natuurlijk allereerst met het minder vaak gebruiken van je. Het gaat bij mij dus in een knot bovenop mijn hoofd in de hoop zo min mogelijk haar nat te maken, maar de randen worden toch eenvoudig nat. Ben wel blij met de droogshampoo uitvinding trouwens! Dat heeft me geholpen het aan te durven minder vaak te wassen.

Haar wassen afbouwen

Dit is even een periode waar je doorheen moet. Wat je ook kunt doen, is afbouwen. Wanneer je niet drie weken met vet haar wilt rondlopen, bouw je het aantal keren per week dat je je haar wast af. Bouw dit dan af met om de drie dagen. Maar vrouwen met dik of krullend haar kunnen gerust af met veel minder, 1 tot 2 keer wassen per week is dan echt voldoende. Als je het eng vindt om opeens te gaan minderen, kun je ook kiezen voor het langzaam afbouwen van het aantal shampoo-momenten. LEES OOK: 28-JARIGE BRITSE GEBRUIKT AL EEN JAAR.

Ik ben van plan om mijn haar een maand lang niet te wassen. Ik houd het inmiddels alweer drie weken vol en tot op vandaag heeft nog niemand gezegd dat ik stink, om het maar even simpel te zeggen. Maar echt makkelijk is deze challenge niet. Waarom zou je je haar niet meer wassen ? Het is gelukt, ik ben shampoo-vrij.

En hoef dus nooit meer mijn haar te wassen. Wat een besparing van tijd, water, chemische stoffen, afval en geld! Toen ben ik gestopt met “shampoo-uit-de-winkel” te gebruiken en heb ik zelf shampoo. Xelly Cabau van Kasbergen vertelt jou hoe je het afbouwen van je haar wassen het beste kunt. Ben je iemand die heel vaak het haar wast, dan is het belangrijk dat je het wassen gaat afbouwen.

Haar wassen afbouwen

Dus niet rigoureus nooit meer wassen, maar laat er eerst eens een dag overheen gaan zodat het haar en de hoofdhuid daaraan.

Bij heel dik haar en weinig talg is het juist goed om je haar minder te wassen. Zeker mensen met droog haar of krullen kunnen heel gemakkelijk het aantal wasbeurten afbouwen. Maar over het algemeen kan iedereen met gemak een tot drie dagen zonder shampoo. Er is geen standaard aanbeveling. MINDER VAAK JE HAAR WASSEN IS ECHT BETER! MAAR HOE PAK JE DAT AAN ALS JE SNEL VET HAAR HEBT?

HOOFDHUID Minder wassen is bedoeld om je hoofdhuid te ontlasten. Hoe vaker je de huid reinigt, hoe droger en gevoeliger het wordt. Eigenlijk net zoals je gezicht. Onze hoofdhuid verwaarlozen we. Ben het zelf een beetje zat om bijna elke dag mijn haar te wassen zodat ik een beetje vertoonbaar ben op straat :-$. Maar denk niet dat elke dag haren wassen zo goed is voor je haar.

Ik heb het geduld niet om tijdens het afbouwen met vet haar rond te lopen dus ik was het lekker dagelijks. De rest van mijn haar is na het douchen schoon en ook mijn kruin is dan netjes en niet vet. Misschien klinkt dit heel voor de hand liggend en heb je het al gedaan, maar is je haar wel goed schoon na het wassen ? Dus gewoon even zo laten, en het wassen afbouwen. Mijn lange, krullende en droge haar wordt namelijk niet snel vet.

Ik was het dan alleen omdat het stinkt. Wanneer ik het te vaak was wordt het alleen maar heel droog. Ik stijl mijn haar soms op maandag waar ik dan de hele week plezier van heb. Je haar minder wassen kun jeheel makkelijk afbouwen . Door veelvuldig te wassen, wordt je haar ook weer sneller vet en vies. Is je haren wassen een verslaving voor je?

Ook al was je je haar 3 keer per dag, als je het maar niet in de twee weken voor je operatie doet. Als je moet afkicken, kan je het inderdaad rustig afbouwen. Ik denk dat ik dé truc heb gevonden om zo lang mogelijk met niet-vet haar te lopen. Zoals jullie weten is het beter voor je haar om het niet iedere dag te wassen. Shampoo werkt ontvettend en kan je hoofd irriteren, zeker als je het iedere dag gebruikt.

Ik ben ook bezig met het afbouwen van mijn haar wassen, en om de dag lukt me nu heel goed, zonder droogshampoo te hoeven gebruiken!