Geaard stopcontact aansluiten zonder aarde

Nu willen wij echter alle wandcontactdozen. Ik begrijp überhaupt niet hoe het ooit zo kan zijn dat er stopcontacten zonder aarde in een huis geïnstalleerd mogen worden. Geïsoleerde apparaten zonder randaarde hebben geen. Geaard stopcontact nodig voor koelkast? Wasdroger op ongeaard stopcontact ? Geen randaarde wandcontactdozen, wat mag ik aansluiten? Edit: inderdaad, ik heb even navraag gegaan en je moet niet de aardedraad ( voor een geaard stopcontact ) aansluiten op radiator! Het kan wel (heb zelf zo een tijdje op mijn studentenkamer mijn pc van aarde voorzien… :X ) maar het kan levensgevaarlijke situaties opleveren en is dan ook terecht verboden.

Stopcontacten laten aarden of niet? Computer op ongeaard stopcontact ? Blog – Geen aarde in wandcontactdoos. Blog › Geen aarde in wandcontactdoos. Ik zou niet weten hoe ik die stopcontacten geaard krijg. Antwoord: Het is niet verstandig om de aardedraad vast te maken aan de hoofdaardrail (HAR).

Mooier zou zijn om een extra draad te trekken vanaf de wandcontactdoos naar de centraaldoos is de slaapkamer. Mocht er geen aardedraad aanwezig. De stekker wordt namelijk in een contactpunt gestoken, daarnaast zorgt een stekker voor een aansluiting zodat het woord connector een passend is. In het contact dient randaarde aanwezig te zijn zodat de aarddraad bij een stopcontact geheel aaneengesloten loopt tot aan de aarde. Een stekker zonder aarding wordt vaak gebruikt voor dubbel geïsoleerde apparaten die een. Wij bieden u diverse tips en handleidingen wat betreft de aansluiting van uw stopcontacten en overige schakelmaterialen in onze kennisbank.

Uiteraard is een computer voor een student wel zo handig, maar die moet ik nu dus aansluiten op een niet- geaard stopcontact. Het mag wel zonder aarde maar ik zou het je uit veiligheidsoverwegingen niet aanbevelen. Alles mag, maar ik zou het zeker niet doen. Er zal maar iets mis zijn met je koelkast of er zal bliksem inslag zijn, dan kan je toch maar beter op een geaard stopcontact zitten. Dat ding is van metaal dus zeker. Hallo allemaal, Ik heb hier in een kamer alleen maar stopcontacten zitten zonder aarde. Nu wil ik mijn PC op een van deze stopcontacten aansluiten.

Is dit erg " gevaarlijk" voor mijn pc en hoe kan ik toch aarde "creëren" (andere manier dan andere stopcontacten ophangen)? Ontbreekt de aardeaansluiting, dan kan de gebruiker een gevoelige tik krijgen als hij het beschermingscontact van de stekker aanraakt of de. Hallo iedereen, Ik studeer in Rotterdam en heb daar een studentenkamer zonder geaard stopcontact. Soms schroeft iemand in een huis een nieuwe wandcontact aansluiting op de muur met aarde, terwijl er geen aarde is, in princiepe mag dit niet en ben je verplicht om een aard draad te trekken, maar er.

Gratis advies en tips over aanbrengen van stopcontacten of wandcontactdozen. Uitleg soorten stopcontacten geaard en niet geaard, opbouw of inbouw en waar welke elektra draad en kleur. Deze stopcontacten zijn wel beveiligd. Hoi allemaal, ik ben verhuisd en realiseerd me nu dat er geen aarde aansluiting op het stopcontact zit. Is dit een probleem voor het aansluiten van mijn stereo?

Fabian, medewerker van Hornbach, vertelt je hoe je veilig een stopcontact kunt aansluiten. Appratuur zonder aarde een mixer heeft geen geaard stopcontact nodig. Het vervelende is, is dat ik hem toen zonder verpakking heb gekocht. Daarom heb ik dus ook geen gebruiksaanwijzing. Mijn bedrading naar de lamp is wel geaard, maar de lamp zelf heeft geen aardedraad. Er staat op de fitting een symbool dat ik, na me suf te hebben gegoogeld, nog steeds niet heb. De lekstroom kan dan wegvloeien via de aardedraad van het apparaat en vervolgens afgeleid worden via de aardcontactpunten van het geaarde stopcontact.

Een stopcontact met 1x twee aansluitgaten en daarachter twee contactklemmen Op de ene klem sluit je de aanvoerende bruine fasedraad aan. In dat geval is het vrij eenvoudig om van daar uit een extra aarde te trekken naar de betreffende wandcontactdoos. Aansluiten op een geaard stopcontact is altijd verstandig, zeker als er een netfilter in een aparaat is verwerkt, in dat geval komt de behuizing op de halve netspanning te hangen zonder.