Douchen zonder haar nat te maken

Als je haren prachtig in model zitten is de douche je grootste vijand. Want douchen ruïneert je kapsel. Hierbij 5 manieren om dat te voorkomen. Gewoon in een knotje, want ik was soms ook een dag me har niet, maar als ik me haar wel natmaak zonder te wassen, word het bij mij heel vies en vet.

Het voelt misschien als de beste manier om je huid schoon te maken, maar dat is het niet. Doordat je steeds een laagje huid weghaalt krijg je snel last van een geïrriteerde huid.

Douchen zonder haar nat te maken

Je haar wassen zonder het eerst te kammen. Als je haar gevoelig is voor klitten is het beter om het te kammen voordat je gaat douchen. Ik heb werkelijk nog nooit in mijn leven een douchemuts gedragen, haha. Als ik mn haar niet nat wil maken, neem ik de sproeier gewoon in mn hand en besproei mijn lichaam, zonder mijn haar nat te maken :D. Maar meestal wanneer ik ga douchen, was ik mijn haar gewoon.

Dit vet is dus ter bescherming van je hoofdhuid en haar, en je krijgt er meer van door warmte (van de omgeving, maar ook van je föhn of douche ) en stimulatie. Het gaat bij mij dus in een knot bovenop mijn hoofd in de hoop zo min mogelijk haar nat te maken, maar de randen worden toch eenvoudig nat. Ik doe vermoeden mijn best te hebben gedaan, maar meestal is het al droog geblazen door de enorme treinreis die ik achter de rug heb.

Douchen zonder haar nat te maken

We streven dus ook vooral naar de meest efficiënte manieren om iets te doen, waarbij we gretig gebruik maken van allerlei life hacks. Dit klinkt misschien gek, maar ik heb vrij dik haar en kan zo 5 seconden onder de douche staan zonder dat mijn nekharen nat worden.

Het is helemaal niet slecht om je haar alleen maar nat te maken. Je kunt je haar nog extra ontwarren door met een grove kam je conditioner rustig door je haar te verdelen. Door het spoelen met water wordt je haar ook gewassen alleen, dat is duidelijk, zonder zeep. Ik heb mijn enkelbanden van mijn linker enkel opgerekt en dat is helemaal ingetaped. Nu wil ik graag douchen, alleen heb ik geen elastiek tot mijn beschikking. Ik dacht zelf een vuilinszak eromheen doen, maar dan heb ik geen elastiek om het dicht te maken.

Dit artikel is echt iets voor jou als jouw haar één grote pluizenbol wordt wanneer je geen tijd hebt gehad om je haar goed te doen na het douchen. Naast dat je je haar niet zomaar kan laten opdrogen zonder dat het één en al pluis everywhere wordt, zijn dagen waarop het buiten nat en vochtig is ook een. Probeer dan alleen met water te spoelen of je haar te wassen met een zeer milde shampoo zodat je je haar zo min mogelijk zal beschadigen. Haar zonder conditioner wassen.

Heeft er hier iemand tips hoe je je haar kan wassen zonder douche ? Ik ben gewend mijn haar elke dag te wassen, om de dag kan nog wel, maar dat drie zit het echt als een vette plak op mijn hoofd. Wanneer je je haar lieve kamt wanneer het nat is, in plaats van droog, zorg dan dat je de juiste borstel in huis hebt. Het beste moment om dit te doen is onder de douche, wanneer je je conditioner nog in je haardos hebt zitten. Wil je het helemaal zonder borstel proberen?

Douchen zonder haar nat te maken

Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van NRC relevante aanbiedingen te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken. Uw internetgedrag kan door deze derden gevolgd worden door. Je natte haren strak vastmaken. Gebruik hiervoor een grote haarspeld en zet je haren losjes vast. Ook een losse vlecht is een goede manier om te zorgen dat je haar niet afbreekt. Let er in dit geval op dat je een elastiekje gebruikt zonder ijzeren tussenstukje.

Wassen in de wasbak is ook geen optie, is ze te wild voor en loopt het er alsnog in. Even met een goed natte washand door het haar ? Jongste zoon mag vanwege zijn huid niet vaak onder de douche, op die manier maken wij zijn haren. Mix leave-in conditioner met gel of crème om je haar te moisturizen terwijl je je krullen kneedt. Knijp en draai de mix in je natte haar, laat het opdrogen en style het dan net als je normaal doet.

Breng kokosolie aan op je hele haar voordat je gaat douchen, of als je haar heel droog is, wrijf kokosolie in je. En is shampoo het enige middel dat je haren kan schoonmaken ? En geen douche in Nederland zonder shampoo (en soms zelfs een heel rijtje omdat iedereen in het gezin een andere shampoo nodig heeft). Vervolgens maak je je haar nat en breng je conditioner aan in je hele haar.